NIU-mästerskapen i simning 2021

Årets upplaga av NIU-mästerskapen i simning gick i Jönköping där Sanda gymnasiet och Jönköpings simsällskap var arrangör. Tävlingen går en gång per läsår och är ett tillfälle där landets alla NIU-skolor möter och tävlar mot varandra.

Solna gymnasium bästa placering sedan tidigare är en fjärde plats. Med många duktiga simmare på Solna så var förväntningarna höga i år. Gruppen levde dessutom upp till dessa förväntningar och tangerade den tidigare placeringen som fjärde bästa simgymnasium i Sverige. Det ska tilläggas att konkurrensen var extra hård i år.

Det som krönte gruppens och alla fina individuella simningar, var en lagvinst i grenen 4x100 medley mixed, två killar och två tjejer i varsitt simsätt. Alice Velden tog hand om ryggsimmet, David Kaspervik bröstsim, Felicia Klintemar fjärilsimsträckan och Erik Falk avslutade med frisim.

Utöver ovannämnda simmare så bestod årets starka lag av: Alexandra Alkas Alias, Ferdinand Bang, Viktor Dahlberg, Alma Thunberg, Oliver Erneholm, Oskar Fridsell, Marcus Larsson och Sofia Voigt.

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad