Padeltennisbanor och boule i Huvudsta

För att bidra till en mer levande plats med möjlighet till fysisk aktivitet pågår just nu planering av banor för utomhuspadeltennis och boule. Banorna placeras på den tidigare fotbollsplanen vid Johan Engbergs väg och kommer att kunna bokas digitalt.

Padelbanor Huvudsta

Vad planeras?

För att kunna erbjuda fler lokala aktiviteter och möjliggöra för fysisk rörelse planeras för nya padelbanor i Huvudsta. Det kommer att bedrivas verksamheten i form av uthyrning samt underhåll av padelbanorna med tillhörande aktiviteter såsom turneringar och seriespel.

Utformning

  • 4 stycken padelbanor planeras med möjlighet att bygga ytterligare 2 banor framöver.
  • Banorna har måtten 10x20 meter.
  • Banornas belysning riktas nedåt och kommer inte att störa omgivningen. Belysningen styrs via bokningssystemet. Ingen belysning sätts igång utan en bokad tid.
  • En vagn/bod planeras på ena kortsidan för uthyrning av spelmaterial.
  • En toalett placeras i direkt anslutning till boden/vagnen.
  • Hustrastgården kommer att vara kvar, eventuellt med justerat läge.

Hela ytan kommer att hägnas in och tillträde till banorna kommer att ske via ett bokningssystem (online) där man erhåller en kod för tillträde. Två av banorna kommer att utrustas med höj och sänkbara nät för möjlighet att spela volleyboll.

Boulebanor

Planering pågår också för att återanvända material i form av grus för att anlägga 1-2 stycken boulebanor. Dessa kommer att placeras strax utanför inhägnaden och blir kostnadsfria för allmänheten att nyttja.

Vy ovanifrån över padelbanorna

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad