Initiativ för ett levande och tryggare Västra skogen

Åtgärder i stadsmiljön, fler verksamheter i gatuplan och ökad närvaro från polisen – det innebär Solna stads och Signalistens nya initiativ för ett mer levande och tryggare Västra skogen.

Nu tar Solna stad tillsammans med Bostadsstiftelsen Signalisten ett gemensamt krafttag för ökad trygghet i området vid Västra skogen. Utgångspunkten är samverkan och en gemensam målbild tillsammans med polisen, bostadsrättsföreningar, fastighetsägare och det lokala näringslivet.

Flera åtgärder för ökad trygghet

De insatser som kan bli aktuella är åtgärder i stadsmiljön för ökad trygghet, som belysning vid gång- och cykelvägar. Det kan även handla om ökad närvaro av polisen, som fyller en viktig trygghetsskapande funktion. Samtidigt finns stora möjligheter för verksamheter att etablera sig i området, med ett stort utbud av tillgängliga lokaler. Med ett rikare utbud av butiker, restauranger, caféer och service i gatunivå skapas en mer levande och trygg stadsmiljö.

Om Västra skogen

Västra skogen är ett traditionellt närförortsområde i stadsdelen Huvudsta, som har goda kommunikationer med tunnelbanans blå linje och närhet till vatten, grönområden och till Stockholms innerstad. Vid den trygghetsvandring som Solna stad genomförde tillsammans med boende och verksamma i området konstaterades att området har stor förbättringspotential gällande till exempel belysning, vegetation och delar av stadsmiljön som periodvis kan kännas öde och riskera att underlätta för kriminell verksamhet. Detta ligger till bakgrund för Solna stads trygghetsinitiativ tillsammans med bostadsstiftelsen Signalisten.

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad