Nominera årets internationalist 2021

Nu kan du nominera till årets internationalist 2021. Priset delas ut till en verksamhet eller person som du tycker har bedrivit ett framgångsrikt internationellt arbete under året och på bästa sätt nyttjat både befintliga och nya möjligheter med fokus på utveckling.

Internationella kommittén i Solna delar ut utmärkelsen ”Årets Internationalist” till en person eller en arbetsgrupp som på ett framgångsrikt sätt använt det internationella arbetet för att utveckla verksamheten. Arbetet kan även vara inriktat på att ge barn och ungdomar de kunskaper och färdigheter som behövs i en värld med täta kontakter över nations- och kulturgränser.

På grund av pandemin har det under en lång period inte varit möjligt att genomföra ett traditionellt internationellt arbete med fysiska utbyten och besök. Detta har dock bidragit till en rekordsnabb omställning till digitala utbyten och samarbeten. Det har också varit en tid för att stärka internationella kontakter och partnerskap med fokus på kunskaps- och erfarenhetsutbyte samt förbereda inför kommande aktiviteter. En annan möjlighet har varit att arbeta med det internationella perspektivet på hemmaplan till exempel genom kunskapshöjande och kompetensutvecklande aktiviteter med EU/internationellt fokus.

Vem/vilka tycker du har bedrivit ett framgångsrikt internationellt arbete under året och på bästa sätt utnyttjat både befintliga och nya möjligheter med fokus på utveckling. Nominera din/dina kandidater till utmärkelsen årets internationalist.

Din kandidat/kandidater kan arbeta/vara verksam i:

  • stadens egen regiverksamhet,
  • verksamheter som drivs av privata utförare på uppdrag av Solna stad
  • fristående verksamheter inom förskola & skola i Solna
  • en förening som får föreningsbidrag från Solna stad.

Mejla din nominering till monika.rosenqvist@solna.se och berätta vem eller vilka du tycker ska utses till Årets Internationalist och beskriv varför.

Välkommen med din nominering senast den 21 november 2021.

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad