Förbättrad framkomlighet på Råsundavägen

Nu är det lättare för bussar, bilar och cyklister att ta sig fram på Råsundavägen. I slutet av september beslutades om nya trafikregler på alla anslutande lokalgator till sträckan av Råsundavägen som går genom Råsunda.

Sedan den 28 september 2021 råder det nya trafikregler på samtliga lokalgator som ansluter till den sträcka av Råsundavägen som går mellan Dalvägen och Gränsgatan. Lokalgatorna har försetts med väjningsplikt, vilket medför att trafiken på Råsundavägen har företräde gentemot samtliga anslutande gator på den aktuella sträckan.

- Detta är en liten men viktig förändring för buss-, bil- och cykeltrafiken i Råsunda. Nu blir det både säkrare och smidigare att ta sig fram på denna sträcka, säger Magnus Persson, tekniska nämndens ordförande, Solna stad.

Från högerregeln till väjningsplikt

Tidigare gällde högerregeln längs hela sträckan, vilket innebar att trafiken på Råsundavägen behövde lämna företräde för trafiken från anslutande gator. Med väjningsplikten gäller nu det motsatta och samtlig buss-, bil- och cykeltrafik på denna sträcka av Råsundavägen har företräde framför trafik från lokalgatorna. Syftet är att bland annat att underlätta tidhållningen för busstrafiken, att göra sträckan säkrare genom tydligare trafikregler och att ge stadens cyklister ett smidigare sätt att ta sig fram.

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad