Stärkt internationellt samarbete med Erasmusackreditering

Ett internationellt nätverk och samarbete – det är målet med den Erasmusackreditering som Solna stad har erhållit. Ackrediteringen ska bidra till ökad inkludering och delaktighet samt skapa goda förutsättningar för lärande.

Universitets- och högskolerådet har fattat beslut om att bevilja Solna stad Erasmusackreditering från februari 2022 till och med 2027. Ackrediteringen möjliggör för Solna stads verksamheter – förskola, skola, modersmål och särskola – att få finansiering för internationella samarbeten, utbyten och nätverkande för barn, elever och personal.

- Vi är stolta och glada över ackrediteringen! Detta kommer att stärka Solnas arbete med inkludering, mångfald och tillgängligt lärande. Nu blir vi en del av ett större och internationellt sammanhang och en gemenskap, oerhört värdefullt framförallt i dessa dagar, säger Marianne Damström Gereben (L), skolnämndens ordförande, Solna stad.

Främjat internationellt samarbete

Erasmus+ är ett program inom EU som främjar internationellt samarbete inom skolutveckling. Med en ackreditering kan man på årlig basis göra en budgetansökan för alla verksamheter som omfattas av ackrediteringen. Exempel på samarbeten är bland annat utbyten för skolelever och jobbskuggning där Solnas skolpersonal får följa hur annan skolpersonal arbetar i syfte att bland annat utveckla nya undervisningsmetoder. Det kan också handla om kurser för skolpersonal och digitala nätverk för barn i förskolan. På lång sikt ska en ackreditering stärka relationerna med organisationer i andra länder som har liknande ambitioner.

Uppstart under 2022

Solnas ackreditering möjliggör för över 6000 barn och elever att ta del av de projekt som nu planeras. Barn- och utbildningsförvaltningen, som gjorde ansökan om ackrediteringen, står för det samordnande arbetet. Under 2022 blir det först och främst fokus på jobbskuggning och att ordna kursplatser för berörda verksamheter.

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad