För ett tryggare Västra skogen

Sedan slutet av 2020 har Solna stad arbetat tillsammans med polisen och Bostadsstiftelsen Signalisten för att öka tryggheten i området vid Västra skogen. Ett åtgärdsprogram har tagits fram i samråd med lokala aktörer som nu genomförs.

Bland åtgärderna i åtgärdsprogrammet märks anpassad hastighetsbegränsning, upprustning av trappor, nya cykelparke­ringar samt beskärning av buskar vid gång- och cykelvägen mot Pampasparken och Påfågelns förskola. Parkeringsanlägg­ningen Motorborgen har också fått en ny vikport vid infarten och ny belysning utanför butikerna vid torget. Ett nytt galler utanför ingången till trapphuset har monterats för att minska problemet med obehöriga som vistas i och utanför trapphuset.

Henrik Larsson är trygghetssamordnare i Solna stad.

- Arbetet i Västra skogen fortsätter under våren med dialog med samverkanspartners och en uppföljande trygghetsvandring för att se vilka åtgärder som är vidtagna, samt om det finns några kvarvarande brister i stadsmiljön.

Det pågår också en satsning på belysning av torget i Västra skogen som kommer att färdigställas under våren. Målsättningen med belysningsprogrammet är att skapa trivsel och inbjuda till mer liv och rörelse. Platser runt torget som upplevs som mörka kommer även att åtgärdas med trivselskapande belysning. Även delar av gång- och cykelvägen mot Pampasparken kommer att få ny trivselskapande belysning.

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad