Unga Företagare i Solna centrum

Fredagen den 25 mars kl.11-17 kommer UF-företag från Solna Gymnasium att inta stora torget i Solna centrum. De kommer att marknadsföra sina företag och sälja sina produkter, bland annat egentillverkade ljus, skärbrädor, armband, sportartiklar med mera.

Framtidens blivande entreprenörer har hållbarhet som fokus. Det framgår tydligt bland de 12 UF-företag från Solna gymnasium som ställer ut sina affärsidéer i Solna centrum på fredag. Hållbarhet är den gemensamma nämnaren, allt från cirkulär ekonomi, hållbara material, hållbar mat och återanvändning är några av de utmaningar som ungdomarna har fokuserat på. Missa inte att träffa Solna Gymnasiums UF-elever när de ställer ut i Solna centrum.

UF står för Ung Företagsamhet och är ett koncept som erbjuds elever på Solna Gymnasium. Eleverna får under ett läsår prova att starta, driva och avveckla ett företag. Under året får de ta fram en affärsidé, skaffa en rådgivare, skriva en affärsplan, möta kunder vid olika försäljningstillfällen och skriva en årsredovisning. De har också producerat reklamfilmer och pitchat sina idéer för en jury.

Solna Gymnasium är en kommunal gymnasieskola i Råsunda med en lång tradition av entreprenörskap och företagande i företagsamma Solna.

- Att träffa de här ungdomarna ger energi och framtidstro, därför är samarbetet mellan näringsliv och skola mycket viktigt för att ungdomarna tidigt kan lära sig om företagande och övriga delar som är nyttiga att kunna inför det framtida arbetslivet, säger Evrim Erdal, näringslivschef i Solna stad.

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad