Christina Hedberg blir Solna stads nya stadsdirektör

Christina Hedberg

Christina Hedberg föreslås av kommunstyrelsens arbetsutskott att bli ny stadsdirektör i Solna stad. Hon är idag kommundirektör i Ekerö kommun.

Christina Hedberg har en lång erfarenhet från kommun, stat och näringsliv. Hon har tidigare bland annat varit kommundirektör i Gnesta kommun och VD för Handelskammaren Mälardalen.

- Det känns väldigt roligt och hedrande att bli stadsdirektör i Solna stad. Solna har haft en fantastisk utveckling och det ska bli spännande att få bidra till den fortsatta resan genom att arbeta för en välfärd i toppklass och en hållbar stadsutveckling. Jag upplever att Solna är en lagom stor kommun där det är lätt att samverka över förvaltningsgränserna och med externa partners.

Sara Kukka-Salam är kommunstyrelsens ordförande i Solna stad:

- Vi är oerhört glada att kunna rekrytera Christina Hedberg. Hon är en stark och trygg ledare och har en gedigen erfarenhet av att vara kommundirektör. Hon har också under hela sitt yrkesliv verkat i gränslandet mellan kommun, näringsliv och akademin och den erfarenheten passar väldigt bra hos oss i Solna.

Kommunstyrelsen i Solna stad kommer att ta det formella beslutet om ny stadsdirektör den 10 februari. Christina Hedberg tillträder sin nya tjänst före sommaren 2023.

Tidigare uppdrag

  • Kommundirektör Ekerö 2019-2023
  • Kommunchef Gnesta kommun 2015- 2019
  • VD Handelskammaren Mälardalen 2009-2015
  • VD, Inkubera i Örebro 2006-2009
  • Enhetschef och projektledare Umeå universitet 1999-2005

Utbildning:

  • Pol mag statsvetenskap och fil kand i psykologi Umeå universitet

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad