Solnas upphandling är bäst i länet

Undersökningen som genomförs av Sveriges kommuner och regioner (SKR) tillsammans med Stockholm Business Alliance (SBA), mäter hur företag upplever servicen i landets kommuner i samband med upphandlingsärenden.

2022 års mätning visar att Solna är bäst på upphandling av länets samtliga kommuner som har deltagit i undersökningen. Resultatet höjs från 69 till 72 jämfört med förra året. Genomsnittet i länet ligger på 62.

- Det är väldigt roligt att se att vårt dagliga arbete ger ett sånt här fint resultat. Att vi samtidigt som vi skapar bra affärer även bygger bra relationer med företagen känns oerhört positivt, säger Linnéa Brinkälv, inköps- och upphandlingschef i Solna stad.

Som underlag för resultatet får det lokala näringslivet besvara en enkät där de betygsätter hur de bland annat upplevt stadens information, effektivitet, tillgänglighet och rättssäkerhet för ärendet och dess handläggning. De områden där staden får särskilt höga betyg är inom effektivitet och rättssäkerhet.

Under 2022 genomförde Solna stad en satsning på temat upphandling där seminarier med olika teman anordnades för näringslivet. Syftet var att informera och diskutera hur staden arbetar med frågor kopplat till upphandlingsarbetet.

Läs mer om undersökningen hos SKR Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad