Boka rådgivning hos bygglovsenheten

Vill du glasa in balkongen, planerar du ett byggprojekt eller känner dig osäker över vilka handlingar som du ska skicka in? Nu har du som vill ha hjälp med din bygglovsansökan eller bygganmälan möjlighet att boka tid för rådgivning hos bygglovsenheten.

Vad tillåter detaljplanen på min tomt/fastighet? Ingår mitt hus i ett område som är kulturhistoriskt värdefullt? Vilken nybyggnadskarta ska jag beställa? Frågorna kan bli många när man ska ansöka om bygglov eller göra en bygganmälan.

Våren och försommaren är den populäraste tiden att söka bygglov i staden. Bygglovsprocessen kan ta tid, ofta beroende på vilken åtgärd det gäller. För att göra det enklare för dig som bor och verkar i Solna introducerar vi nu möjligheten att boka tid för rådgivning hos bygglovsenheten.

– Ibland kan man känna osäkerhet inför och under en bygglovsansökan. Att skicka in rätt handlingar från början och minimera behovet av kompletteringar är en viktig faktor som påverkar handläggningstiden. Genom att vi nu kan stötta redan tidigt i processen gör vi det enklare och effektivare att söka bygglov i staden. Det säger Isra Hussein, bygglovschef i Solna stad.

Rådgivningen sker digitalt. Mer information och länk till e-tjänsten hittar du på sidan boka rådgivning hos bygglovsenheten.

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad