Med anledning av skjutningarna i Solna

Under fredagskvällen fick polisen larm om skottlossning i Solna. En skottskadad man hittades även på Tunvägen. Förundersökning har inletts angående mordförsök.

Polisen förstärker sin närvaro i området som omfattas av Bagartorp och allmänheten kan vända sig till polisen om man har gjort iakttagelser.

- På kort tid har flera skjutningar drabbat Solna. Det här besinningslösa våldet är helt oacceptabelt och måste få ett slut. Från stadens sida vidtar vi nu åtgärder för att värna solnabornas trygghet och säkerhet. Det säger Sara Kukka-Salam, kommunstyrelsens ordförande i Solna stad.

Förstärkta trygghetsåtgärder

Solna stärker närvaron av väktare som kommer genomföra trygghetsskapande fotpatrullering i Järvastaden och Bagartorp. Detta sker med anledning av händelserna under fredagskvällen.

Stödtelefonen för psykiskt och socialt omhändertagande (POSOM) aktiveras dit allmänheten kan ringa om man känner oro. Numret till stödtelefonen är 08-746 39 99.

Ungdomstorgets fritidsgård håller öppet under lördagskvällen.

Barn- och utbildningsförvaltningen förstärker med extra elevhälsoresurser samt ökad vuxennärvaro på förskolor och skolor i området under nästa vecka efter behov.

En nattvandring med start kl. 20.30 kommer att genomföras under lördagen. Samling sker på skolgården på Raoul Wallenbergskolan i Bagartorp.

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad