Solna stad rekryterar fältassistenter

Socialnämnden har beslutat om rekryteringen av fyra fältassistenter. Fältassistenterna ska ge tidig hjälp till familjer i behov av stöd, och blir en del i stadens förebyggande och uppsökande trygghetsarbete.

Rekryteringen av fältassistenter är en prioriterad del i Solna stads verksamhetsplan och budget för 2023. Nu har socialnämnden gett socialförvaltningen uppdrag att efter sommaren påbörja rekryteringen av fyra fältassistenter. Fältassistenterna kommer att arbeta med god kännedom om socialtjänstens regelverk och de kommer även ha en nära samverkan med polis, skola och kultur- och fritidsverksamheter.

– Vi ser mycket fram emot att förstärka vår verksamhet med fältassistenter. Genom att synas på platser där stadens unga befinner sig blir de en viktig del i vårt förebyggande trygghetsarbete, säger Ann-Charlotte Fager, förvaltningschef på socialförvaltningen i Solna stad.

Fältassistenterna kommer att vara en del av barn- och ungdomsenhetens öppenvård på socialförvaltningen. Enheten förstärks också med ytterligare en sektionschef.

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad