Rekordstor mängd sommarjobb i år igen

I år erbjuds 500 sommarjobb till Solnas ungdomar, vilket är det högsta antalet sommarjobbsplatser någonsin. Staden har kunnat erbjuda sommarjobb till alla som har ansökt.

Att arbeta med filmprojekt är en av många typer av sommarjobb som erbjuds i år.

Den största delen av årets sommarjobb fördelas inom vård och omsorg, park- och gatuskötsel, städning, målning, fastighetsskötsel och service. Andra sommarjobbsplatser finns inom administration, barn och fritid, entreprenörskap och kultur. Inom kulturområdet erbjuds flera spännande arbetsområden, så som att jobba med filmprojekt, hålla i sommarlovsaktiviteter samt spela musik och sjunga på äldreboenden. Mer än hälften av alla sommarjobbsplatser är inom den privata sektorn, ett resultat av god samverkan mellan staden och det lokala näringslivet.

- Sommarjobb ger många ungdomar en första arbetslivserfarenhet och ett sammanhang som kan vara av stor betydelse. Därför är jag särskilt stolt att vi kan erbjuda fler platser än någonsin och att vi har kunnat erbjuda sommarjobb till alla som sökt, säger Faradj Koliev, ordförande i kompetensnämnden i Solna stad.

Sommarjobbsplatser erbjuds också för första gången på Hagalunds bigård och på Lilla verkstan i Olle Olsson-kvarteret. Där kommer ungdomarna att få arbeta som bi-ambassadörer och bemanna utställningen och hantverksmarknaden i Lilla verkstan.

Antalet sommarjobb är preliminärt och kan komma att ändras under sommaren. En uppdaterad redovisning av årets sommarjobb presenteras till hösten.

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad