Jerry Williams får eget torg i Huvudsta

En av Sveriges mest populära artister, Jerry Williams föddes och växte upp i Solna. Nu har byggnadsnämnden beslutat att namnge torget i korsningen Storgatan och Huvudstagatan, efter den folkkära musikern.

Bild på Jerry Williams och bild på Jerry Williams torg.

Fotograf, foto till vänster: Roger Schederin, CC BY 3.0

Jerry Williams, eller Erik Fernström som han egentligen hette, föddes 1942 på Huvudstagatan i Solna, där han också bodde under hela sin uppväxt. 20 år senare blev Jerry Williams känd för hela svenska folket. Då kom det stora genomslaget som sångare i bandet The Violents. Därefter följde en lång och lyckad musikkarriär, med folkparksturnéer, flera olika föreställningar och spelningar med artister som The Beatles och Tina Turner.

- Jerry Williams är en musikikon i hela Sverige och en del av Solnas historia. Det är självklart att vi ska hylla honom i kvarteren där han växte upp, säger Sara Kukka-Salam, kommunstyrelsens ordförande i Solna stad.

Jerry Williams behöll en nära kontakt med Solna livet ut. Han sjöng vid flera tillfällen nationalsången på AIK:s hemmamatcher och spelade veteranhockey med Solna HC. I hans föreställning ”The Farewell Show” utspelade sig hela akt ett i Solna.

Torget i fråga har fram till nu inte haft något namn. Fortsättningsvis kommer det att heta Jerry Williams torg.

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad