Med anledning av skottlossningen i Solna

Under natten till fredagen utsattes en bostad i Järvastaden för skottlossning. Ingen person har skadats. Polisen har inlett en teknisk undersökning av brottsplatsen och upprättat en förundersökning om mordförsök.

Stadens verksamheter i området är informerade om händelsen. Väktare finns på plats i området och patrullerar på eftermiddagar och kvällar. Polisen efterfrågar inga ytterligare akuta insatser från Solna stads sida.

- Vi kommer aldrig att acceptera dessa våldshandlingar som vi har sett på senare tid. Vårt arbete för en ökad trygghet i Solna fortsätter. Det säger
Sara Kukka-Salam, kommunstyrelsens ordförande i Solna stad.

Solna stad har under året arbetat med flera förebyggande trygghetsåtgärder. Innan sommaren beslutade kommunstyrelsen att kommunens medelreserv ska användas för att förstärka Solna stads trygghetsarbete.

Polisen tar gärna emot tips och iakttagelser från allmänheten angående nattens skottlossning. Om du har information som kan vara av intresse kan du tipsa polisen via deras hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad