Möt Jonas Lindgren, rektor för Tallbacka- och Granbackaskolan

Den 3 september är det skolledarnas dag. Skolledare är rektorer och biträdande rektorer i förskola och skola. Även andra med ledande befattningar inom skola och annan utbildning kan benämnas skolledare.

Jonas Lindgren, rektor för Tallbacka- och Granbackaskolan.

Jonas Lindgren, rektor för Tallbacka- och Granbackaskolan.

Jonas Lindgren är rektor för Tallbacka- och Granbackaskolan och har under våren gått färdigt rektorsutbildningen på Uppsala universitet. Utbildningen pågick under tre år och han beskriver utbildningen som mycket givande i sin roll som rektor.

Vad är det bästa med att vara rektor?

Att arbetet är så skiftande är väl både det bästa och det som kan vara mest utmanande. En fin känsla jag har med mig i mitt arbete är att jag och mina medarbetare kan och gör skillnad för varje enskild elev. Vi som arbetar i skolan har ett otroligt viktigt arbete och att få vara med och påverka elevernas skolvardag, utbildningens inriktning och vara en del i att fostra framtiden är ett mycket stimulerande uppdrag. Att vara skolledare är också ett väldigt socialt arbete, ett arbete där man behöver samarbeta och det tycker jag mycket om.

På vilket sätt hjälper utbildningen dig i ditt fortsatta arbete?

Utbildningen har gett mig verktyg att bli bättre på mitt arbete men också gjort mig säkrare i mina beslut som skolledare. Rektorsutbildningen har självklart gett mig viktiga kunskaper och chansen att utveckla ledarskapsfärdigheter men det har också gett mig möjlighet att få interagera med andra skolledare och utbyta idéer och framför allt erfarenheter, det har varit enormt givande.

Vad står i fokus för dig och dina rektorskollegor under året?

Vi fortsätter vårt utvecklingsarbete med att skapa en skola där varje elev kommer till sin rätt och upplever trygghet och stimulans. Vi önskar fortsatt utveckla det kollegiala lärandet och samarbetet mellan skolans olika roller. Allt för att skapa en skola för alla!

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad