Kulturskolan sätter färg på Hagalund

Muralmålning inspirerad av områdets miljöer och historia lyser upp gångtunnel i 50-årsfirande Hagalund.

Den stora muralmålningen, som är skapat av kulturskolans elever, invigdes med dans, musik och bandklippning fredagen den 6 oktober. Målningen finns i gångtunneln utanför matbutiken på centrumets övre plan. Där passerar många människor varje dag, som nu får en färggladare utevistelse än tidigare.

Drömsk resa genom tid och rum

Motiven är inspirerade av historiska händelser och miljöer i Hagalund, som firar 50 år i år. Elever från Konstlinjen på Solna kulturskola har dokumenterat, skissat, promenerat runt och besökt olika delar av Hagalund för att inspireras och känna in platsen. Under tio månader har verket växt fram för att slutligen ta form på betongen. Målningen har sammanlagt engagerat 25 ungdomar som bestämt motiv, färgsättning och stil själva.

Resultatet är en drömsk bildresa genom det gamla Hagalund och in i framtiden. I ett rosa molntäcke färdas vi förbi Olle Olssonhuset, vidare mot Solnagrillen genom Hagalunds centrum där vi anar ”häxtornet”. Sedan vidare längs pendeltågsspåret och över Hagalunds kyrka för att sluta i grönska och en farkost från en annan planet.

Nyfiken på hur verket ser ut i sin helhet? Välkommen till Hagalunds centrum!

Samarbete för ökad trivsel

Projektet som möjliggjort muralmålningen är ett samarbete mellan Solna stad, Ett levande Hagalund, Signalisten och Tryggare Sverige.

Tubaspelande elev med dirigent i bakgrunden

En blåsorkester med kulturskolans elever spelade under invigningen.

Hagalunds centrum

Muralmålningen finns att se mittemot ingången till Willy's.

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad