Ny chef för samhällsbyggnadsförvaltningen

Emelie Grind blir ny förvaltningschef för den nya samhällsbyggnadsförvaltningen i Solna stad.

Emelie Grind

Foto: Järfälla kommun

Emelie Grind är idag samhällsbyggnadsdirektör i Järfälla kommun och har tidigare bland annat jobbat som chef för tillväxtkontoret och varit samhällsbyggnadschef i Upplands-Bro kommun. I Järfälla kommun ansvarar Emelie Grind bland annat för utvecklingen av Barkarbystaden.

- Jag är väldigt glad över att vi kan rekrytera Emelie Grind till Solna. Hennes breda kompetens och gedigna erfarenhet av att leda komplexa stadsutvecklingsprojekt i över tjugo år kommer vara mycket värdefullt när vi fortsätter att utveckla ett växande och hållbart Solna, säger Christina Hedberg, stadsdirektör.

- Solna är en spännande plats med ett exceptionellt bra läge i regionen. Jag vill gärna bidra med min erfarenhet och mitt personliga engagemang så att staden även fortsatt ses som en ledande spelare i regionen och ett förstahandsval för fastighetsinvesterare och intressanta samarbetsaktörer, säger Emelie Grind.

Emelie Grind blir förvaltningschef för den nya förvaltningen samhällsbyggnadsförvaltningen. I den nya förvaltningen kommer dagens miljö- och byggnadsförvaltningen rymmas och dessutom flyttar avdelningen stadsutveckling från stadsledningsförvaltningen till samhällsbyggnadsförvaltningen.

Kommunstyrelsen i Solna stad tar det formella beslutet om en ny förvaltningsorganisation och ny förvaltningschef den 16 oktober 2023. Emelie Grind kommer att tillträda sin nya tjänst i början av januari.

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad