Höjda ambitioner för stadsmiljön under 2024

Under 2024 förstärker Solna stad det löpande underhållet av parker, vägar och torg. Den årliga budgeten förstärks med över tio miljoner kronor. Budgetutrymmet för långsiktiga investeringar hamnar 2024 på runt 100 miljoner kronor.

Den höjda ambitionsnivån kommer märkas i hela stadsmiljön med bättre städning, snabbare klottersanering, och utökat underhåll av det allmänna vägnätet. Högre miljökrav ställs på entreprenörer som har avtal med staden, bland annat ska alla fordon och arbetsmaskiner som entreprenörer använder sig av drivas med miljövänliga bränslen.

- Vi höjer standarden för skötseln av den offentliga miljön med syfte att skapa ett renare, tryggare och mer miljövänligt Solna, säger Bernhard Huber, ordförande i tekniska nämnden, Solna stad.

Konkreta satsningar under året handlar bland annat om:

  • Solnas första sommargågata
  • Upprustning av Tivoliområdet i Bergshamra, med en ny trappa och nya grillplatser
  • Förstärkta insatser för att åtgärda ojämna gator och gångbanor
  • Effektivare arbete för att motverka skadedjur i stadsmiljön, bland annat genom smarta råttfällor

Särskilda satsningar

Totalt görs det investeringar i stadsmiljön för cirka 100 miljoner kronor under 2024. Bland de större satsningarna finns upprustning av Solnas cykelvägar och mer energieffektiv gatubelysning. Inom ramen för Hagalundslyftet ska parkentréerna till stadsdelen rustas upp och belysningen på Hagalundsgatan förbättras. Vidare ska ett antal lekplatser rustas upp utifrån inkomna synpunkter från en nyligen genomförd medborgardialog.

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad