Löpande arbete med att reparera potthål

Det är fler potthål än vanligt på Solnas gator. Solna stad
utför löpande reparationer och delar av de större gatorna
ska asfalteras om under året.

Solna har, liksom många andra delar av Sverige, drabbats av fler potthål än vanligt under denna vinter. Det beror till stor del på de temperaturskillnader som har varit. När det är plusgrader tränger vatten ner i sprickor i asfalten. När det sedan växlar om och blir minusgrader fryser och expanderar vattnet, vilket skadar asfalten. Det leder till att gamla reparationer lätt går upp och att mindre skador snabbt blir större. Samtidigt går det mycket tung trafik genom Solna, vilket sliter på vägarna.

Solna stads entreprenörer arbetar löpande med att reparera potthålen som uppstår. Du kan hjälpa till genom att felanmäla potthål som du uppmärksammar i stadsmiljön. Staden arbetar också proaktivt med att laga skador som inte har vuxit sig stora ännu.

Under 2024 höjer Solna stad ambitionsnivån för stadsmiljön. Underhållsbudgeten för asfaltarbeten är utökad, vilket innebär att fler av stadens vägar och gator kan asfalteras om. Detta är också den långsiktiga lösningen för att komma till bukt med problemet med potthål. Flera delsträckor av de större vägarna, så som Frösundaleden och Huvudstagatan, kommer att asfalteras om under året.

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad