Möt våren i Solnas parker

Våren står i full blom och värmen lockar till mer utevistelse. I Solna finns det 37 parker och tre naturreservat att ta del av. Passa på att upptäcka en ny park eller gör en utflykt till ett av Solnas naturreservat.

"Äppelparken" belägen utanför Alfaskolan i Frösunda. Foto: Ellen Hyllander.

Över hälften av Solnas yta består av park, natur eller vatten. I många av de större parkerna finns plats för promenad, lek, naturstudier, möten, bollspel, picknick eller att sitta i lugn och ro på en bänk. I kartan på vår sida för parker och grönområden hittar du plats och beskrivning av stadens alla parker.

Överjärva gård är också en plats med mycket att upptäcka både för stora och små. En historisk miljö att uppleva som den är eller delta i ordnade aktiviteter. Under gårdscaféets öppettider tänds en grill mellan klockan 11–15 varje helg när vädret tillåter. På Överjärva gårds hemsida kan du läsa mer om det som händer på gården.

Kom ihåg att vara rädd om naturen. Picknick är trevligt, men om matrester och skräp lämnas på marken lockar det tyvärr ovälkomna gäster som exempelvis råttor. Tänk på att slänga skräp efter dig och återvinna det som går. Tillsammans håller vi parkmiljöerna trevliga i sommar!

Tips till soliga dagar


Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad