Huvudstafältet utvecklas med nya idrottsanläggningar

Huvudstafältet får en större elvaspelsplan, en ny niospelsplan och minst en ny beachvolleybollplan. Det står klart efter kommunstyrelsens sammanträde, måndag 3 juni.

Förstora bilden

Illustration: Witte Sundell

Åtgärderna är en del av ett större inriktningsbeslut om en utveckling av fotbollsverksamheten i Solna, som även innefattar utvecklingen av Skytteholms IP. En förutsättning för inriktningsbeslutet är att flera åtgärder genomförs på Huvudstafältet och att dessa är klara under 2025/26. Nu har kommunstyrelsen godkänt stadsledningsförvaltningens förslag på åtgärder.

– Den här utvecklingen utgör en viktig del i den bredare satsning vi gör på fotbollen i Solna. På Huvudstafältet gör vi också plats för andra aktiviteter för att göra det till en naturlig samlingsplats för barn, ungdomar och föreningar, säger Sandra Lindström, ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Större planer och nya ytor

Den äldre elvaspelsplanen som finns på plats idag kommer att breddas och förlängas för att uppfylla moderna krav på en elvaspelsplan. Söder om elvaspelsplanen kommer en ny niospelsplan att byggas. Den byggs i en storlek som ska göra den möjlig att dela av och använda som två sjuspelsplaner. Minst en beachvolleybollplan kommer att byggas i anslutning till fotbollsplanerna, med möjligheten att det byggs fler beroende på det långsiktiga behovet. Sedan innan har även tekniska nämnden fått i uppdrag att anlägga en skatepark i området.

Det finns två omklädningsrum i området som kan fortsätta att användas. Planen är att dessa ska kompletteras med en omklädnings- och WC-byggnad. Samtliga åtgärder ska kunna genomföras så att området kan tas i bruk under 2025/26.

Det skapas även plats för att på sikt kunna uppföra en ny omklädningsbyggnad i anslutning till elvaspelsplanen.

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad